2022. jan 23.

Karfiolkenyér

írta: cukornita
Karfiolkenyér

Ezt az ételt karfiolkenyérnek hívják, de én inkább wrap helyett szoktam készíteni. Csirkemell darabokkal és salátával, egy kis csípős majonézzel isteni vacsi lehet, de szoktam tölteni csirkemájjal, vagy gombával és sült zöldségekkel, vagy akár gyroshoz is használom wrap vagy pita helyett.

karfiolkenyer.jpg

Hozzávalók:

  • 2 bögre aprított karfiol
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál darált mandula
  • só,bors,bármilyen fűszerkeverék ízlés szerint

Elkészítés: 

  1. A sütőt előmelegítjük 180 'C-ra
  2. Fél fej karfiolt rózsáira szedünk, és aprító gépben rizsszem nagyságúra aprítjuk
  3. Egy lábosban vizet forralunk, és a karfiol morzsát egy percre a lobogó vízbe dobjuk
  4. Ha kész, leszűrjúk, és egy konyharuhán amennyire lehe kinyomkodjuk belőle a vizet
  5. Tálba rakjuk, hozzárakjuk a tojást, mandulát és tetszés szerint a fűszereket.
  6. Sütőpaprral bélelt sütőlemezre halmokat kanalazunk, és szétnyomkodjuk kb 15 centi átmérőjű lapokat formálva belőle. Ne legyen túl vékony, mert meg is kell majd fordítani.
  7. Sütőbe toljuk, 10 percig sütjük, majd egy szilikonos spatulával alányúlva megfordítjuk és további 7 percre a sütőbe toljuk.
  8. Ha kész, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihülni. 

Tipp:

  • Ha ezután még egy serpenyőben kicsit rápirítasz, még finomabb lesz, de ez nélkül is nagyon finom.
  • Bármivel tölthetjük, én csirkemellet és zöldségeket szoktam középen egy csíkba ráhelyezni, fúszeres mayonézzel meglocsolom és kettéhajtom.
Szólj hozzá

gomba mandula csirkemáj csirkemell karfiol bacon lowcarb zöldségételek wrap keto Ételek kenyérpótlék