Túrós piskóta tekercs
Lowcarb
Hogy ne maradjunk most hétvégén se "süti" nélkül, a felhőlángos receptjét turbóztam fel.
A piskótához
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 4 evőkanál mascarpone (bármilyen sajt vagy akár túró is megteszi)
- 2 pipetta vaníliás my protein ízesítőcsepp (ha nincs, vanília aroma + bármilyen édesítőszer is megteszi)
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál darált mandula ( vagy dió, vagy mogyoró)
- 1 kávéskanál xanthan gumi
Töltelékhez:
- 200 gr túró
- 2 evőkanál tejföl
- 1 pipetta vaníliás édesítő csepp
- reszelt citromhéj
Elkészítés:
- A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra
- A tojások fehérjét és sárgáját külön válasszuk
- A tojások fehérjét habbá verjük.
- A sárgáját kikeverjük a mascarponéval, majd belerakjuk a a mandulát, vaníliát és sütőport. Nagyon jól elkeverjük.
- Beéeforgatjuk a tojás fehérjét, és lassan, hogy ne nagyon törjön össze a fehérje, egy irányba kavarva egynemű masszává tesszük.
- Amint kész, sütőpapírral bélelt kisebb méretű téglalap alakú tepsibe töltjük.
- Az előmelegített sütőbe toljuk és 10 perc alatt készre sütjük.
- Ha kész, hagyjuk a sütőlapon langyosra hülni.
- Mialatt a tészta sül és hül, a töltelék hozzávalóit egy tálba tesszük, és jól elkeverjük.
- Ha langyosra hült a tészta, óvatosan lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt, a tésztát pedig vissza helyezzük a tepsibe a felső, barnábbik felével lefelé.
- Rákenjük a túrós tölteléket, és feltekerjük.
Tipp: ha tovább szeretnénk turbózni a sütit, kevés áfonyát vagy málnát villával szétnyomunk, 1 kiskanál zselatint feloldunk egy deci vízben, és az áfonyával elkeverjük. Hagyjuk egy kicsit dermedni, de nem teljesen, Épp csak hogy lekvár sűrűségű legyen.Ezzel az "áfonya lekvárral" kenjük le először a tésztát, majd erre megy a túrótöltelék, és úgy tekerjük fel.