Sajtkrémmel töltött karfiol tekercs
Hozzávalók:
Laphoz:
- 600 gr karfiol
- 100 gr sajt
- 3 db tojás
- só, bors ízlés szerint
Töltelékhez:
- 500 gr sajtkrém
- 100 gr tejföl
- 100 gr paprika
- 2 gr só
- lestyán,chives apróra vágva
Elkészítés:
1. A karfiolt egy nagy tálba lereszeljük
2. Hozzá reszeljük a sajtot, majd hozzáadjuk a tojásokat és fűszereket. Jól elkeverjük.
3. Egy 35x40-es nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a karfiol masszát. Spatulával elegyengetjük, simítjuk.
4. 180 fokos sütőben 20 percig sütjük.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket.
5. A paprikát apróra vágjuk, és kikeverjük a sjatkrémmel, tejföllel, ízlés szerint fűszererekkel.
6. Ha kész a karfiol, még melegében rákenjük a sajtkrémet, és feltekerjük, és szeletelésig hűtőbe tesszük.