2022. ápr 25.

Házi mascarpone

írta: cukornita
Házi mascarpone

mascarpone.jpgHozzávalók:

  • 500 ml 30%-os tejszin
  • 1 ek frissen facsart citromlé

Elkészítés:

  1. A tejszint addig melegítkük, míg gyöngyözni nem kezd. Ne forrjon fel, csak kb 82-85 fokos legyen
  2. Hozzáadjuk a citromlevelet, és ezen a hőfokon maradva további 5 percen át főzzük.
  3. Szobahőmérsékletűre hútjük, majd egy textillel kibélelt szűrőkanálba tesszük.
  4. 8 órán át hűtőben pihentetjük így a szűrőkanálban. 
  5. Ha lecsöpogott  savó, egy üvegbe kanalazzuk. Hűtőben Kb 10 napig eláll.

 

 

Szólj hozzá

mascarpone lowcarb keto Ételek sóskrémek