Olasz sajtgolyó
Hozzávalók:
- 250 gr mascarpone
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- 200 gr reszelt cheddár (vagy bármilyen sajt)
- 2-3 gerezs fokhagyma
- 10 db friss bazsalikom levél (vagy 1/2 kávéskanál szárított)
- só,bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A sajtokat keverjük krémesre
- Reszeljük hozzá a fokhagymát majd tegyük hozzá az apróra vágott bazsalikomot is
- Tegyük a masszát egy órára hútőbe majd kivéve onnan, formáljunk dió nagyságú golyókat belőle.
- Tálaláskor szórjuk meg tört borssal
Tipp: hidegtálakhoz variálhatjuk is a külső díszítést, pl hempergessük apróra vágott snidling vagy újhagyma zöldjébe, esetleg szezámmagba, lenmagba, pirított napraforgó magba, darabosra tört dióba.