Elronthatatlan keto pogácsa
Ma egy iszonyatosan finom pogácsareceptet hoztam,. Könnyű és gyors az elkészítése, szerintem nem több mint 10 perc, de sütéssel együtt is megvan egy fél óra alatt kigondolástól a tálalásig. A tésztával könnyű bánni, formázni, a végeredmény pedig egy finom, puha sajtos pogi, mely nemcsak ízre, de kinézetre és állagra is megállja a helyét, tökéletes lehet vendégvárásra is, a nem ketós vendégek is élvezettel el fogják fogyasztani.
Az alábbi recept egy sajtos pogi recept, de el tudom képzelni egy kis darált töpörtyű hozzáadásával törörtyűs pogácsának is.
Hozzávalók:
- 100 gr darált mandula
- 55 gr krémsajt
- 170 gr cheddar sajt
- 1 db tojás
- pici só és ízlés szerint fűszerek, pl fokhagyma,chives,lestyán,medvehagyma,de akár újhagyma zöldje apróra vágva is megfelel
- ízlés szerint magvak a tetejére, pl napraforgó mag, szezám mag esetleg mák
Elkészítés:
- A darált mandulát, reszelt sajtot és krémsajtot egy mikrózható edényben szilikon spatulával elkeverem, és mikróba teszem 1 percre.
- Ha lejárt a mikró, kiveszem a tálat, átkeverem a tartalmát és újra mikrózom 1/2 percig.
- Ezután hozzáadjuk a tojást, a tetszés szerinti fűszereket és viszonylag gyorsan kavarni kezdjük, mielőtt kihül.Én a mikróból egyből az aprítógépbe szoktam tenni, és azzal kavarom ki
- Sütőlemezt sütőpapírral bélelünk ki, és vizes kézzel kis golyókat formázunk a még meleg tésztából
- Szintén vizes kézzel lelapogatjuk a golyók tetejét, hogy meglegyen a pogácsa formánk
- Tetejét tetszés szerint magvakkal megszórjuk, és sütőbe rakjuk. Kb 5-10 perc a sütés ideje, amíg a pogácsák barnulni nem kezdenek.
- Kivesszük a sütőből, és a sütőpapíron hagyjuk kihülni.