Kókuszos kuglóf
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 100 gr kókuszreszelék
- 4 evőkanál édesítő
- 2 teáskanál sütőpor
Áfonyáshoz 100 gr áfonya (mirelit áfonya is jü, csak először szobahőmérsékleten olvasszuk ki, és hagyjuk hogy a víz lecsöpogjön belőle
Csokishoz: 5 dkg cukrozatlan étcsoki, vagy 1 evőkanál kakaópor és 1/2 evőkanál kókuszzsír
Elkészítés:
- A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verjük
- A kókuszreszeléket elkeverjük a sütőporral, majd az édesítővel, végül a tojáshabot is óvatosan belekeverjük.
- Áfonyáshoz: belekeverjük az áfonyást
Étcsokishoz: formába öntés után bele rakjuk az étcsoki darabokat
Kakaóshoz: egy kis részét a masszának külön vesszük, elkeverjük benne az olvasztott kókuszzsírt és a kakaóport.Felvéltva belekanalazzuk a formába a fehér és a csokis masszát.
4. Előmelegített sütőben 160 fokon kb 35 percig sütjük.