Fekete erdő torta utánzat
ketogén
A fiam kedvenc tortája a fekete erdő torta. Mindig házilag készítem neki, de mivel én se akartam kimaradni a diéta miatt a családi tortázásból, gondoltam megalkotom magamnak a saját, ketogén fekete erdő tortámat. Azóta már többször elkészítettem vasárnapi nasinak is, és elmondhatom, hogy még a család válogatós, hagyományos ízekhez ragoszkodó tagjai is kedvelik ezt a változatot is. (Annyit csalok, hogy ők több gyümölcsöt kapnak a tetejére.)
Hozzávalók:
A tésztához:
- 3 db tojás
- 2 evőkanál utifúmaghéj
- 1 evőkanál darált mandula
- 2 kávéskanál kakaó
- édesítő ízlés szerint
A meggy lekvárhoz:
- 2-3 szem meggy vagy egy kiskanál cukormentes meggylekvár
- 2-3 pipetta meggyes MyProtein FlavDrops
- 1 evőkanál zselatin
- 1 dl víz
Tetejére:
- tejszinhab
- darabolt kakaó nibs vagy cukormentes étcsoki reszelék
- meggy
Elkésztítés:
- Az utifűmaghéjat elkeverjük a kakaóval és darált mandulával.
- Ráütjük a tojásokat, belerakjuk az édesítőt és elkeverjük, majd 10 percre állni hagyjuk, amíg jól besűrűsödik.
- Kókuszolajjal kikent palacsintasütőre halmozzuk, és kis köröket formála kisütjük mindkét oldalán a kakaós lepénykéket.
- Amint kész, tényérra szedjük és hagyjuk kihülni.
- Amíg a lepények hülnek, elkészítjük a meggylekvár utánzatot. 1 dl forró vízben feloldunk 1 evőkanál zselatint.
- 2-3 szem meggyet villával jól szétnyomunk és a zselatinos vízhez keverjük.
- Hozzáteszünk , 2-3 pipetta Meggyes Myprotein FlavDrops -ot és hagyjuk kicsit megdermedni. Nem kell hogy teljesen zselé legyen, inkább sűrű, jam jellegű legyen. Víz hozzáadásával tudunk rajta lazítani, ha túlságosan megdermed.
A torta összeállítása:
Alulra kerül egy kakaós lepény, ezt megkenjük a meggyes zselével, majd tejszinhab. Tetejét darált kakaó darabokkal, vagy cukormentes reszelt étcsokival és meggyel díszítjük.
Tipp:
- Ha nincs meggyes FlavDrops, finom málnával is, csak akkor már nem hívjük igazán fekete erdőnek.
- Ha nincs FlavDrops, cukormentes szörp is megfelel
- Ha az sincs, cukormentes meggylekvárból is tehetünk egy picit, az egyéni cukorbevitel keret figyelembe vételével
- A lepényeket leggyorsabban elektromos palacsintasütőn tudjuk megsütni, de ha teszünk a csokis masszába egy kis sütőport, némi mandula vagy kókusz lisztet , akkor kisebb tortaformába is tehetjük, és sütőben 190 'C-on megsüthetjük.Vigyázzunk, hogy ne legyen vastag a tészta, mert a tömény utifűmaghéj íze már túlságosan kiérződne. Ahogy a fenti képen is látszik, én csak a palacsinta sütőn szoktam lepényeket sütni, és úgy eszem. Így az íze tökéletesen hajaz a fekete erdő tortára.