2022. máj 04.

Keto Kakaós / fahéjas csiga

írta: cukornita
Keto Kakaós / fahéjas csiga

Hozzávalók:  kakaoscsiga.jpeg

  • 200 gr mozarella
  • 1 evőkanál krémsajt
  • 1 tojás
  • 180 gr mandulaliszt
  • 6 gr xanthan gumi
  • 6 gr sütőpor
  • 1 evőkanál Stevia eritryt
  • 2 pipetta vaníliás flavdrops
  • kiskanál olvasztott vaj vagy kókuszzsír a kenéshez
  • Stevia eritryt + kakaó vagy stevia eritryt + fahéj a töltelékhez

Elkészítés:

  1. A mozarellát 1 evőkanál natúr krémsajttal mikróba tesszük kb 45 másodpercre, amíg megolvad.
  2. Hozzátesszük a tojást és egy szilikonos lapáttal jól kikeverjük.
  3. Hozzátesszük a mandulalisztet, egy kis xanthan gumit ás a sütőport és egy evőkanál stevia eritrytet, és az egészet összegyúrjuk.
  4. 2 sütőpapír között kinyújtjuk
  5. Lekenjük egy kis olvasztott vajjal vagy kókusz zsírral, és megszórjuk, stevia eritryt és kakaó vagy fahéj keverékével
  6. Feltekerjük, majd szeletekre vágjuk
  7. 160 fokos sütőben addig sütjük, amíg aranybarna színt nem kap.
Szólj hozzá

kakaó fahéj sütik krémsajt lowcarb keto mandulaliszt Ételek Desszertek édessütik