Keto Kakaós / fahéjas csiga
Hozzávalók:
- 200 gr mozarella
- 1 evőkanál krémsajt
- 1 tojás
- 180 gr mandulaliszt
- 6 gr xanthan gumi
- 6 gr sütőpor
- 1 evőkanál Stevia eritryt
- 2 pipetta vaníliás flavdrops
- kiskanál olvasztott vaj vagy kókuszzsír a kenéshez
- Stevia eritryt + kakaó vagy stevia eritryt + fahéj a töltelékhez
Elkészítés:
- A mozarellát 1 evőkanál natúr krémsajttal mikróba tesszük kb 45 másodpercre, amíg megolvad.
- Hozzátesszük a tojást és egy szilikonos lapáttal jól kikeverjük.
- Hozzátesszük a mandulalisztet, egy kis xanthan gumit ás a sütőport és egy evőkanál stevia eritrytet, és az egészet összegyúrjuk.
- 2 sütőpapír között kinyújtjuk
- Lekenjük egy kis olvasztott vajjal vagy kókusz zsírral, és megszórjuk, stevia eritryt és kakaó vagy fahéj keverékével
- Feltekerjük, majd szeletekre vágjuk
- 160 fokos sütőben addig sütjük, amíg aranybarna színt nem kap.