Fűszerkeverékek házilag
Paprikás fűszerkeverék (pörkölthöz, sült húshoz, toros káposztához stb..)
- 6 ek. pirospaprika
- 3 ek. cayenne paprika
- 3 ek. himalája só
- 3 ek. feketebors
- 3 ek. fokhagyma
- 3 ek. darált kömény
- 4 ek. szárított lestyán
___________________________________________________
Fokhagymás fűszerkeverék (sült húshoz, brassói aprópecsenyéhez, tócsnihoz)
- 3 ek. himalája só
- 2 ek. feketebors
- 2 ek. paprika
- 4 ek. fokhagymapor
- 2 ek. szárított lestyán
- 1 ek. szárított petrezselyem
_________________________________________________________________
Olaszos fűszerkeverék (pizza alaphoz, spagetti szószhoz, raguhoz
- 4 ek. szárított lestyán
- 2 ek. bazsalikom
- 2 ek. majoranna
- 1 ek. oregano
- 1 ek. rozmaring
- 1 ek. kakukkfű
- 1 ek. fkhagyma granulátum
_____________________________________________________________
-
Sültkrumpli fűszersó
2 ek. himalája só - 1 ek. szárított bazsalikom
- 1 ek. morzsolt oregano
- 1 ek. morzsolt majoránna
- 1 ek. pirospaprika
- 1 kk. őrölt bors
- 1 kk. csilipehely
_________________________________________________________
Elkészítés:
- A hozzávalókat összekeverjük, és befőttes üvegben tároljuk felhasználásig.
- Alkalmas sült húsok, szószok és zöldségek ízesítésére.