Nokedli
ketogén módra
A legnagyobb kihívást nekem a kenyerek, sósak és tésztafélék helyettesítése jelenti a ketogén diétában. Bár sokszor inkább csak a salátát választom, de vannak olyan ételek, amik nekem nem tetszenek úgy. Ilyen pl a pörköltek, tejfeles és különböző szószos cuccok. Nem mondom, hogy állagra ugyanaz mint egy hagyományos lisztes nokedli, de azért ha kicsit puha is, majdnem olyan.
Hozzávalók:
- 400 gr reszelt sajt (gouda vagy mozzarella)
- 6 db tojássárgája
Elkészítés:
- Olvaszd meg mikróban a sajtot
- Szépen lassan keverd hozzá a sárgákat
- Rakj fel vizet forrni majd ha felforrt szaggasd ki a tésztát mint a sima nokedlit. Nem kell sokáig főzni, mert csak dara lesz belőle, épp csak egy pillanatra dobjuk a forró vízbe, és amint egy picit is összeáll, szűrőkanállal kikanalazzuk. Én egy nagyon hideg vizzel teli tálat szoktam a fazék mellett tartani, és a szürőkanállal ahogy kiveszem a nokedlit a fazekból, belemártom a hidegvizbe egy pillanatra, csak utánna szűröm le.