Keto Zsemle
4 összetevővel
Hozzávalók:
- 2 cup reszelt mozarella vagy reszelt cheddar
- 1/4 cup krémsajt
- 1 1/2 cup mandula liszt
- 2 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- + 1 tojás a tetejét lekenni
Elkészítés:
- Melegítsd fel a sütőt 180 'C-ra
- A reszelt sajtot és a krémsajtot mikróban 30 másodperc alatt olvaszd össze, majd egy konyhai mixerrel jól keverd össze. Hagyd hülni pár percig.
- Amikor a sajt lehült, hozzáadjuk a mandula lisztet és 2 db tojást, majd addig keverjük, mígy egy lágy, egynemű tésztát nem kapunk.(Ne legyen meleg a sajt, várjuk meg míg legalább langyosra hül, mert különben a tojásunk megfő )
- 10 db golyót formázunk a masszából, és sütőpapírral kibélelt sütőpapírra tesszük.
- A megmaradt tojással bekenjük a zsemlék tetejét és az oldalukat is.
- Sütőbe rakjuk, és kb 25 percig sütjük, amíg aranybarna színt nem kap.
- Melegen tálaljuk.
Tipp:
- Hűtőben 1 hétig eláll
- Fagyasztóban max 6 hónapig tárolhatjuk, fogyasztáskor viszont teljesen olvasszuk ki, mielőtt felmelegítenénk.
- Felmelegítés: fogyasztás előtt javasolt mindig felmelegíteni, mert szobahőmérsékleten elég súrú, száraz az állaga.