2022. jan 31.

Padlizssánkrém

írta: cukornita
Padlizssánkrém

padlizsankrem.jpegHozzávalók:

  • 1 nagyobb padlizsán
  • 2 evőkanál majonéz
  • fél fej vöröshagyma
  • só,bors,fokhagyma

Elkészítés:

  1. A padlizsánt úgy ahohy van 180 fokos sütőbe tesszük, és megsütjük. Akkor jó, ha belül puha, kívül ráncos a héja.
  2. Ha kihült, a héját lehúzzik, kikapargatjuk
  3. Az összes hozzávalóval aprítógépbe pakoljuk és pépesítjük. 

Tipp: Én ketozsemlét szoktam 3 fele vágni, és pirítósnak elkészítve teszem rá a padéizsánkrémet. 

De lehet salátába is keverni saláta öntetként, vagy sűlt  hús mellé egy "zaftnak" fogyasztani.

Szólj hozzá

padlizsán cukkini hidegkaja lowcarb zöldségételek keto Ételek sóskrémek