2022. már 14.

Madártej

írta: cukornita
Madártej

madartej.jpegHozzávalók:

A habhoz: 

  • 2 db tojás fehérje
  • csipet só
  • 1 teáskanál Stevia-Eritryt

Az öntethez:

Elkészítés:

  1. A tojásfehérjét egy csipet sóval és az édesítővel kemény habbá verjük.
    A tejet forraljuk fel fel, ízesítjük 2 pipetta vaníliás FlavDropssal ( ha nincs, akkor helyette édesítő + vanília aroma)és kanállal beleszaggatjuk a tojáshabból a galuskákat. Két-három percig főzzük, majd óvatosan for- dítsuk meg, újabb két-három perc, és már szedhetjük is ki egy üres tálba.
    A tojássárgáját egy csipet sóval és ízlés szerint Stevia-Eritryttel jó habosra keverjük, hozzáöntünk egy keveset   langyos tejből és teljesen simára kikeverjük, majd ezt a keverékek a többi tejhez öntjük.
    Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg szépen be nem sűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni. Tegyük a tetejére a galuskákat, és az egészet rakjuk be a hűtőbe legalább 2-3 órára.
Szólj hozzá

tojás lowcarb keto Ételek Desszertek édeskrémek