Madártej
Hozzávalók:
A habhoz:
- 2 db tojás fehérje
- csipet só
- 1 teáskanál Stevia-Eritryt
Az öntethez:
- 400 ml mandulatej
- 2 pipetta Vaníliás Myprotein FlavDrops
- 2 db tojás sárgája
- Stevia-Eritryt ízlés szerint
Elkészítés:
- A tojásfehérjét egy csipet sóval és az édesítővel kemény habbá verjük.
A tejet forraljuk fel fel, ízesítjük 2 pipetta vaníliás FlavDropssal ( ha nincs, akkor helyette édesítő + vanília aroma)és kanállal beleszaggatjuk a tojáshabból a galuskákat. Két-három percig főzzük, majd óvatosan for- dítsuk meg, újabb két-három perc, és már szedhetjük is ki egy üres tálba.
A tojássárgáját egy csipet sóval és ízlés szerint Stevia-Eritryttel jó habosra keverjük, hozzáöntünk egy keveset langyos tejből és teljesen simára kikeverjük, majd ezt a keverékek a többi tejhez öntjük.
Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg szépen be nem sűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni. Tegyük a tetejére a galuskákat, és az egészet rakjuk be a hűtőbe legalább 2-3 órára.