Ketós rántott cukkini
Hozzávalók:
2 db cukkini (350-400 gr)- 1 cup mandulaliszt
- 1/2 cup szezámmag liszt
- 2-3 db tojás
- 1 tk olasz zöldfűszerkeverék
- ízlés szerint só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 gr parmezán sajt
Elkészítés:
Felszeletelem a cukkiniket, lehet hasábra vagy karikákra, kinek hogy tetszik. Arra figyelni kell, hogy panírozás előtt ne legyen vizes, fel kell itatni előtte konyharuhával.- Egy tányérra rakok szezámmag lisztet. Megforgatom benne a cukkiniket.
- Egy tálban felverem a tojásokat és belenyomok 2 gerezd fokhagymát nyomóval.
- A mandulalisztet, a parmezánnal, fűszerekkel jól összekeverem, és beleforgatom a tojásos cukkiniket.
- Egy nagy tepsibe rakok sütőpapírt, lefújom olaj sprayvel, majd ráhelyezem egymás mellé a bepanírozott cukkiniket. Lefújom a tetejét is sprayvel.
- Előmelegített 200-210°C-os sütőben 25-30 percig sütjük, 10 percnél meg lehet fordítani a szeleteket, hogy mindenhol szép egyenletesen megpiruljon.