Sonkás sajttekercs
Hozzávalók:
- 400 g cheddar sajt
- 200 g vaj
- 200 gr krémsajt
- 200 g sonka
Elkészítés:
- Egy lábasba felteszünk vizet forralni. Ráhelyezünk a hőálló, kisebb edényt. Ebbe daraboljuk a cheddar sajtot, és addig tartjuk a gőz felett, amíg teljesen szét nem olvad.
- Küzben egy nagyobb tálcát kibélelünk folpack-kal.Erre öntjük ki a felolvasztott cheddar sajtot, majd letakarjuk egy sütőpapírral, és ezen keresztül kinyújtjuk.
- Sietve dolgozunk vele, mert mielőtt megkeményedne, rápakoljuk a sajtkrémet, és elsimítjuk a teljes felületén.
- Tetszés szerint fűszerezhetjük, megszórhatjuk egy kis metélőhagymával vagy apróra vágott lilahagymával, piros paprikával, de üresen is hagyhatjuk.
- Ráhelyezzülk a sonka szeleteket, és mint egy tekercset, a folpack segítségével feltekerjük. Hűtőbe tesszük legalább 1 órára, majd tálalás előtt a hűtőből kivéve lehúzzuk róla a folpackot, és szeleteljük.