Nagyon finom lowcarb csokikrém
Ez egy mindenhez is alkalmazható, nagyon finom csokikrém. Nagyon hajaz a hagyományos csokitorták krémjéhez, nyomózsákba szépen formázható.
Hozzávalók:
- 230 gr mandulatej
- 230 gr tejszin
- 100 gr Stevia-Erytrit
- 4 tojássárga
- 1/2 teáskanál xanthan gumi
- 30g kakaópor
- 40 gr cukrozatlan étcsoki
- 40 gr vaj
- 1/2 teáskanál vanília
Elkészítés:
- A mandulatejet, édesítőt és tejszint egy edémyben közepes lángon elkeverjük és addig meleítjük, amíg épp csak elkezd buborékozni, de még nem forr teljesen, majd egy fél csészényit kiszedünk belőle kézmelegre hülni.
- A tojássárgájáját villával vagy kézi habverővel felverjük, és hozzá keverünk egy fél csészényit a tejszines mandulatejből.
- Miután ez megvan, a bögréből lassan visszakeverjük a többi mandulatejes keverékbe.
- A xanthan gumit a tetejére szórjuk, és gyorsan elkeverjük.
- Ismét kiszedünk egy keveset egy egy bögrébe, ebbe keverjük el a kakaóport, majd ugyanúgy lassan visszaforgatjuk a krémes mandulatejbe.
- 3-4 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
- Ha ezzel megvagyunk, levesszük a tűzről, belekeverjük a csokit, a vajat és a vanília kivonatot.
Tipp: a vaj a végén elhagyható, úgy is nagyon finom, csak akkor nem keményedik meg meg ha lehült, ami sütemény töltéshez ha használjuk, hátrány lehet.