Nagyon egyszerű lowcarb csokibonbon
Én simán elvagyok csoki nélkül, de nincs ezzel így mindenki. Ebben a csokiban az a szuper, hogy pillanatok alatt elkészül. Ma próbáltam k a receptet, de el is mentem, mert az a kevés hozzávaló ami szükséges az elkészítéséhez, mindig van itthon. Kb 3 perc az elkészítési idő, fagyasztóban 15 perc, sima hűtőben is maximum fél óra, és kész a cukrmentes étcsokink.
Amire szükségünk lesz az elkészítéshez, szilikonos csokibonbon forma. Nekem még nincs ilyenem, viszont van egy szuper szilikon jégkockatartóm, úgyhogy nekem nem bonbonok, hanem csokoládé kockák készülnek.
Hozzávalók:
- 3 evőkanál kókuszzsír
- 3 evőkanál kakaó
- édesítő ízlés szerint
Elkészítés:
- A kókuszzsírt egy tálkában mikrózzuk, felolvasztjuk
- Belekeverjük a kakaót és a tetszés szerinti édesítőt.
- Formákba öntjük, és hűtőbe vagy ha sietni akarunk vele, negyed órára fagyasztóba tesszük.
Woala..kész is:)
Szóval ez alap egy enyhén kókuszos ízű étcsoki. Ezt persze lehet turbózni, tetszés szerint.Én ma tettem még hozzá 1 evőkanál kókuszreszeléket, meg egy kis darabosra tört pörkölt mandulát.
Tipp: nem csak csokibonbonként tudjuk használni, hanem el tudom képzelni házi szaloncukor bevonataként, vagy pl túrórudit is simán leönthetünk ezzel a csokival.
Elfogyasztásig fontos hogy tartsuk hűtőben, mert nagyon gyorsan olvad.