Hamburger
Hozzávalók:
- 200 gr darálthús
- 1 tojás
- 1 szelet sajt
- Fűszerek ízlés szerint (só,bors,fokhagyma,piros paprika)
- majonéz
- Bármilyen zöldsaláta
- Mikrós ketokenyér
- szezámmag
Elkészítés:
- A darálthúst a tojással és a fűszerekkel összegyúrjuk, és burgerpogácsát formázunk belőle
- 190 fokos sütőben megsütjük. (kb 15 perc)
- Amíg a burgerek sülnek, elkészítjük a mikrós ketokenyeret, ezúttal egy mélyebb műzlis tálkában kisütve. Hagyjuk a tálkában kihülni. Kenjük meg vékonyan olvasztott vajjal vagy egy kis olívaolajjal, és szórjuk meg szezámmaggal. Tegyük grill alá egy kicsit pirítani mielőtt félbe vágjuk.
- Amíg a ketokenyerünk és a burgereink sülnek, a salátát csíkokra vágjuk, az uborkát félkarikákra vágjuk, és eékeverjük a majonézzel. A majonéz maradhat sima, de tehetünk bele fűszereket. Pl fokhagyma, cayenne bors vagy cajun ha szeretjük a csípőset, én a saját fűszerkeverékeimet szoktam váltogatni, mikor melyikkel ízesítem.
- ha megsült a burger és a keto kenyéerünk is elkészült, a hamburger összeállítása jön.Ketokenyér alsó része, rá saláta, burger, egy szelet sajt, saláta, majd a ketokenyér szezámos fele.