Mikrós keto kenyér
Masszív állagú, szendvicsnek is megfelel
Ezt a kenyérformát ma próbáltam először, de talán ennek az állaga hasonlt legjobban egy szelet kenyéréhez. Az alábbi mennyiségből 2 szelet jött ki. Ugyanúgy beraktam a pirítóssütőbe mint egy toast kenyeret, majd megvajaztam. Az tény, hogy az állaga mint egy pirítós kenyér volt, az íze inkább hajazott egy vajas bundáskenyérhez, de tökéletes volt a reggeli tükörtojásos reggelimhez. Pirítás előtt sajnos elfelejtettem fotózni, de abban az aállapotában szendvicsnek elvitelre viszont tökéletes választás lehet, akár a szokásos vaj-sonka-sajt-zöldség vonalon mozgunk, akár egy kőrözött, májkrém, padlizsánkrém vagy tojáskrém kísérőjeként fogyasztjuk, avagy retro partyn retrószendvicseknek is tökéletesen megfelelhet.
Hozzávalók:
- 20 gr ( 3 evőkanál) őrölt mandula
- 15 gr (1 evőkanál) olvasztott vaj
- 20 gr (1 evőkanál) Philadelphia vagy bármilyen krémsajt
- 1 db tojás
- 1 kávéskanál sütőpor
- pici fokhagymapor
Elkészítés:
- Az összes hozzávalót egy tálkában összekeverjük és egy mikróálló edénybe toltjük. Én erre egy szilikonos kenyérsütő formát szoktam használni, de bármilyen tányér megfelel.
- 2 percig magas fokozaton mikrózzuk
- Miután kész kiborítjuk a formából és hülni hagyjuk.