Túrógombóc
Ketogén, Low carb
Hozzávalók:
- 500 gr túró
- 300 gr tejföl
- 2 evőkanál utifűmaghéj
- 2 db tojás
- édesítő ízlés szerint
- Vanília aroma
- csipetnyi só
Hempergetéshez:
- 3 evőkanál utifűmaghéj
- 2 evőkanál darált lenmag
- 1 evőkanál kókuszzsír a pirításhoz
Elkészítés:
- Tegyünk fel egy fazékba vizet forralni
- Amíg a víz melegszik, keverjük össze a gombóc hozzávalóit, és tegyük félre kicsit szkkadni
- Egy serpenyőben olvasszuk fel a kókuszzsírt és futassuk át rajta az utifúmaghéj és lenmag keveréket, és tegyük félre. Ha szeretnénk , ha kihült, tehetünk bele egy kis Stevia Eritrytet.
- Vizes kézzel formázzunk a túrós masszából golyókat.
- Ha felforrt a víz, tegyük bele a gombócokat, és miután feljötte a víz felszinére, még további 2-3 percig főzzük őket.
- Ha kész, szedjük ki a vízből, lecsöpogtetjük és belehempergetjük a pirított magörlemény.
Mellé öntetként édesítővel és vaníliával elkevert tejfölt adunk.