Mandulás kocka
Hozzávalók:
Száraz összetevők:
- 2 pohár mandulalisz
- 1/4 pohár kókuszliszt
- 2 kávéskanál sütőpor
- 3/4 pohár Stevia-Erytrit
Nedves összetevők:
- 3 db tojás
- 1 pohár tejszin
- 4 evőkanál olvasztott vaj (nem baj ha sós)
- 2 kávéskanál vanília aroma
Elkészítés:
- Egy tálban a száraz, egy másik tálban a nedves hozzávalókat jól kikeverjük, majd a tálak tartalmát összeborítjuk, és ismét jól összekeverjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 C' - ra előmelegített sütőbe
sütőben elkezdjük sütni. - Kb 10 perc után, amikor a massza már nem teljesen folyós, megszórjuk szeletelt mandulával a tetejét és ismét sütőbe rakjuk, tűpróbáig sütjük. (Kb további 30 - 35 perc)
- Hagyjuk a tepsiben teljesen kihülni, mielőtt szeleteljük
Tipp: Jobban néz ki, ha a kakaó hozzáadása előtt a tészta masszát elfelezzük, és csak a felébe tesszük bele a kakaót, majd felváltva kanalazzuk a tepsibe a sárga és a barna tésztát. Ebben az esetben amikor felszeleteljük a sütit, akkor kicsit márványos lesz a tészta színe.