2022. jan 22.

Karfiol alapú pizza

írta: cukornita
Karfiol alapú pizza

Mint mindenki, én is nagyon szeretem a pizzát, viszont azt határozottan nem kedvelem benne, hogy csak keveset lehet belőle enni, mert ha az ember megeszik egy egész hatalmas pizzát, a kalóriaszámláló az egekbe szökik. Ez egy jó módszer arra, hogy a pizzatészta alapot helyettesítsem. Sajnos egy picit macerás, de a végeredmény nagyon finom és laktató, glutén-mentes pizza.

karfiolpizza.jpg

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej Karfiol
  • 2 db Tojás
  • 1 kk Oregánó
  • ízlés szerint Bazsalikom
  • 1 kk Fokhagymapor
  • 2 teáskanál Pizzaszósz
  • 50 dkg Mozzarella pizza mozzarella reszelve
  • 1 közepes db Paradicsom
  • 15 g Parmezán sajt reszelve

Elkészítés:

  1. A karfiolt megmossuk, felszeleteljük apróbb darabokra és egy robotgépbe helyezzük és ledaráljuk, amíg finom szemcsés nem lesz, picit a rizsre kell hajazzon.
  2. Egy mikrózható tálba tesszük, majd 8 percig főzzük benne, időnként megkavargatva. Majd hagyjuk állni 10 percig.
  3. A sütőt közben előmelegítjük 180 fokra.
  4. Ha kihűlt a karfiol, papírtörlővel felitatjuk egy picit a nedvességet belőle, mert az van bőven, de megtehetjük, hogy textílián keresztül csöpögtetjük le és szárítjuk ki, amennyire csak lehet.
  5. Ezután hozzákeverjük a mozzarella felét, a tojást és a fűszereket.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és egy nagy korongot formálunk belőle. Körülbelül 15 percre betesszük a sütőbe, vagy amíg picit megbarnul (nem baj, ha a széle kicsit megsül).
  7. Sütőből kivéve, megkenjük a pizzaszósszal, rászórjuk a maradék mozzarellát, paradicsomszeletek rakunk rá (meg, amit még megkívánunk hirtelen), és a legvégén a reszelt parmezánt.
  8. Visszatesszük a sütőbe és körülbelül még 5-10 percet sütjük, hogy a sajt megolvadjon rajta. (Ha a sütőnek van grill fokozata, akkor azt a legjobb használni ilyenkor.)
  9. Sütőből kivéve, hagyjuk hűlni még egy keveset, körülbelül 10-15 percet, mert melegen még nagyon szétesős.
Szólj hozzá

sajt pizza karfiol lowcarb keto Ételek