Ketogén bundáskenyér
Ez volt a legelső recept, melyben az utifűmaghéjat kipróbáltam. Nagyon szuper sűrű állagot ad a folyékony cuccoknak, anélkül hogy keményítővel vagy liszttel sűrítenénk. Azt mondjág teljesen ízetlen, ami kis mennyiségben igaz is, de mivel van egy nyálkástó tulajdonsága is, nagy mennyiségben használva nekem nem tetszik. Kis mennyiségben viszont igazi varázspor, kalória értéke elenyésző, viszont rengeteg rostot tartalmaz. Így elkészítve, zsiradékban kisütve viszont nincs benne hiba, frissen, melegen fogyasztva teljesen bundáskenyér íze van.
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 2 ek útifűmaghéj
- só,bors,fokhagyma por ízlés szerint
libazsír
Elkészítés:
- Üssük fel a tojásokat, fűszerezzük sóval, borssal és adjuk hozzá az útifűmaghéjat.
- Keverjük össze és 5 perccig hagyjuk állni.
- Ezalatt egy serpenyőben forrósítsunk fel a zsírt.
- Egy kanál segítségével tegyünk kis halmokat a zsírba.
- Villával picit nyomkodjuk el. Nekem négy "bundáskenyerem" lett.
- Mindkét oldalukat süssük meg. Melegen tálaljuk.