2022. már 01.

"IKEÁS" svéd mandulatorta

írta: cukornita
"IKEÁS" svéd mandulatorta

Hozzávalók:ikeas_mandulatorta.jpg
Tészta
  • 4 tojás fehérje
  • 50g Stevia-eritrit
  • 135g mandula liszt
Krém
  • 4 tojás sárgája
  • 50g Stevia - eritrit (barmilyen édesítő)
  • 1 kk vanillia aroma
  • 120 ml habtejszín
  • 50g szeletelt mandula
  • 115g vaj
Hozzávalók:
  1. A krémhez a tojás sárgákat összekevertem a vanillia aromával és a édesítővel.
  2. Egy kis lábosban a habtejszínt feltesszük melegíteni nem kell forralni csak hogy majdnem forró legyen. 
  3. Apránként adagolva hozzáöntjük a tojásos masszához a meleg habtejszínt közben kevergetjük.
  4. Utanna visszaöntjük a lábosba és kis lángon kevergetjük amig besürösödik. Kb 5-6 perc.
  5. Kiöntjük egy tálba és letakarjuk frissen tartó fóliával úgy hogy a kremhez is hozzá érjen hogy ne börösödjön be.
  6. Félre tesszük hülni.
  7. Egy serpenyőben megpirítjuk a mandula szeleteket.
  8. A tésztához a tojás fehérjéket csipet sóval felverem a felénél beleszorjuk az édesítőt és tovább verjük.
  9. Bellekrverjük a mandulalisztet majd elfelezzük a tésztát és külön 18 cm-es tortaformában 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
  10. Ha megsültek hagyjuk kihűlni őket.
A krémhez a vajat habverővel kikeverjük és beleöntjük a kihült tojásos masszánkat,jól összekeverjük.
Utánna betöltjük a tortánkat és a külsejét is megkenjük a krémmel majd megszórjuk a piritott mandula szeletetekkel.
Szólj hozzá

torta mandula lowcarb keto Ételek Desszertek édeskrémek édessütik