2022. már 06.

Crispbread

írta: cukornita
Crispbread

crispbread2.jpeg Gyorsan elkélszíthető, 8-10 napig is eltartható, dobozolható ropogós crispbread. Tökéletes kenyér helyett, de kicsikre felvágva - sütve ropogósnak magába is megteszi.

Hozzávalók: 

  • 500 gr őrölt mandula
  • 200 gr napraforgómag
  • 200 gr szezámmag
  • 100 gr lenmag
  • 100 gr tökmag
  • 3 evőkanál utifűmaghéj
  • 6 dl meleg (nem forró) víz
  • só, fokhagymapor, chives ízlés szerint

Elkészítés:

  1. crispbread1.jpegA magvak 2/3-ad részét ledarálom.
  2. egy tálban összekeverem a darált mandulával,  majd hozzá keverem az utifűmaghéjat és a száraz fűszereket, legvégül a meleg vizet.
  3. Állni hagyom pár percre, amíg egy kicsit masszívabb állagot vesz fel.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, és a tetején eloszlatom a maradék egyharmad magkeveréket. Ebből a mennyiségből 2 nagyobb tepsire való lesz.
  5. Derelye vágóval bevagdosom tetszés szerinti nagyságúra.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben sütöm, majd kiveszem a sütőből, és a vágások mentén újra bevagdosom, mert sütés közben a tészta megduzzad,és elveszíti a formáját. 
  7. Ezek után leveszem a sütőt 160 fokra, és kb 50 percig sütöm, szártom. 
  8. Ezután hagyjuk teljesen hidegre kihülni. 
  9. A vágások menténm széttördeljük, és dobozoljuk.
Szólj hozzá

mandula hidegkaja szezámmag lowcarb lenmag sós nasi keto Ételek utifűmaghéj kenyérpótlék