Kétszínű kalács
Lowcarb
Hozzávalók:
A méréshez 2,5 dl-es poharat használiunk
Száraz összetevők:
- 2 pohár mandulalisz
- 1/4 pohár kókuszliszt
- 2 kávéskanál sütőpor
- 3/4 pohár Stevia-Erytrit
Nedves összetevők:
- 3 db tojás
- '/2 pohár tejszin
- 4 evőkanál olvasztott vaj (nem baj ha sós)
- 2 kávéskanál vanília aroma
Csokis réteg hozzávalók:
- 2 evőkanál kakaópor
- 1/2 pohár tejszin
Elkészítés:
- A száraz összetevőket kimérjük, és egy tálban összekeverjük.
- A tojásokat egy máésik tálban felverjük majd hozzá keverjük a többi nedves hozzávalót is.
- A csokis réteg hozzávalóit is egy harmadik tálkában elkeverjük
- Most e nedves és folyékony hozzávalóknból elkészített tálak tartalmát keverjük jól össze, mejd vegyük külön az egészből 1/3-nyi részt, és ebbe keverjük bele a csokis masszát.
- Egy kenyérsütő forma aljába tesszük a sárga krém felét, majd rákanalazzuk a csokis krémet, és a tetejére ismét a sárga massza kerül.
- Egy klssel kicsit belekavarunk, hogy a két színű massza keveredjen egy picit egymással.
- Tetejét megszórjuk egy kis tördelt kakaóval vagy reszelt keto csokival.
- 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. (Kb 40-50 perc)
Hagyjuk a formában teljesen kihülni.