Lowcarb brassói
zellerrel
Nagyon szeretem a brassói aprópecsenyét, de az eredeti változat nem illeszthető bele a lowcarb diétába,
Így átalakítva viszont igen.
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell filé
- 1 kg zeller tisztítva
- 3 evőkanál mangalica zsír
- só, bors, bazsalikom, fokhagyma ízlés szerint
- 2 teáskanál házi vegeta
Előkészítés:
- A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük és kis kockákra vágjuk. A zellert megtisztítjuk és szintén apró kockákra vágjuk.
- A zsírt felolvasztjuk és belekeverjük a fűszereket.
- Egy tepsiben összekeverjük a húst és a zellert, majd ráöntjük a fűszeres zsírt és azzal is alaposan átkeverjük. Letakarjuk alufóliával és kb. 45 percig pároljuk 200 fokon. Majd az alufólia nélkül, 250 fokon süssük addig, amíg a hús és a zeller is kicsit lepirul.
- Melegen tálaljuk.