Baconös töltött hústekercs
Az egyik ketogén diétás face csoportban valaki megosztotta a mai ebédjét. Annyira gusztának tűnt, hogy egyből hívtam a férjem, hazafelé vegyen csirkemellet, mert vacsorára új receptet próbálok ki. És íme, a töltött baconös hústekercs, mely mellé salátát és sajtkrémes karfiol - brokkoli pürét készítettem. Elsőre csirkemellből próbáltam ki, de tarjából is el tudom képzelni.
Hozzávalók:
Személyenként
- 1 db csirkemell
- 1 szelet sajt
- 1 szelet sonka
- hagyma
- 2 szelet bacon
- Fűszerek ízlés szerint
Elkészítés:
- A húst kiklopfoljuk, felső oldalát befűszerezzük.
- Ráterítünk egy szelet sajtot. Nekem most mozarella volt itthon, de bármilyen sajt megteszi.
- Err jön egy vagy két vékony szelet sonka, majd egy szelet vöröshagyma. A hagymaszeletet szedjük szét karikákra, és úgy tegyük rá.
- Feltekerjük az egészet, és a bacon szalonnát köré tekerjük.
- 190 fokos sütőben fólia alatt 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát róla, és visszarakjuk a sütőbe, addig, amíg a bacon meg nem pirul rajta.