Epertorta
Hozzávalók: (kb 20 centis tortaformához vagy kenyérsütő formához)
A tortalaphoz:
- 4 db tojás
- 1/2 cup Eritryt
- 1 teáskanál Vanília aroma
- 2 teáskanál kókuszolaj vagy vaj olvasztva
- 2 Cup darált mandula
- 1 teáskanál sütőpor
Krém:
- 1 doboz mascarpone
- 1 evőkanál sótlan vaj
- eper
Díszítés:
- Tejszinhab
- 1/2 kocka olvasztott csoki
Elkészítés:
- A tortalap száraz és nedves hozzávalóit külön külön egy-egy tálban elkeverjük, majd az egészet kézi robotgéppel jól összedolgozzuk-
- 20 centis sütópapírral bélelt tortaformába öntjük és 170 fokos sütőben készre sütjük. Hagyjuk teljesen lehülni.
- A krém hozzávalóit késes aprítógépbe tesszül és jól kikeverjük.
- A tortalapot kettőbe vágjuk, megkenjük egy réteg epres krémmel, szeletelt epret teszünk rá, majd újra krém, és a tortalap másik fele.
- Az egész tortát beborítjuk a krémmel, majd a tetejét kidísítjük tejszinhabbal, az olvasztott csokival és friss gyümölccsel.