2022. már 07.

Epertorta

írta: cukornita
Epertorta

epertorta.jpegHozzávalók: (kb 20 centis tortaformához vagy kenyérsütő formához)

A tortalaphoz:

  • 4 db tojás
  • 1/2 cup Eritryt
  • 1 teáskanál Vanília aroma
  • 2 teáskanál kókuszolaj vagy vaj olvasztva
  • 2 Cup darált mandula
  • 1 teáskanál sütőpor

Krém: 

  • 1 doboz mascarpone
  • 1 evőkanál sótlan vaj
  • eper 

Díszítés: 

  • Tejszinhab
  • 1/2 kocka olvasztott csoki

Elkészítés:

  1. A tortalap száraz és nedves hozzávalóit külön külön egy-egy tálban elkeverjük, majd az egészet kézi robotgéppel jól összedolgozzuk-
  2. 20 centis sütópapírral bélelt tortaformába öntjük és 170 fokos sütőben készre sütjük. Hagyjuk teljesen lehülni.
  3. A krém hozzávalóit késes aprítógépbe tesszül és jól kikeverjük.
  4. A tortalapot kettőbe vágjuk, megkenjük egy réteg epres krémmel, szeletelt epret teszünk rá, majd újra krém, és a tortalap másik fele.
  5. Az egész tortát beborítjuk a krémmel, majd a tetejét kidísítjük tejszinhabbal, az olvasztott csokival és friss gyümölccsel.
Szólj hozzá

torta mascarpone eper puding sütik lowcarb tejszinhab keto Ételek Desszertek édeskrémek édessütik