Rántott hake
Hozzávalók:
- Tőkehalfiilé (hake)
A bundázáshoz
- 3 db tojás
- 1 evőkanál darált lenmag
- darált szezámmag
- fűszerek
Elkészítés:
- Egy tálkában elkeverünk 3 db tojást egy evőkanál darált lenmaggal
- Egy másik tálkában elkeverünk darált szezámmagot ízlés szerinti fűszerekkel. (Én a saját paprikás fúszerkeverékemet szoktam bele keverni,hogy ne csak az íze, a szine is meglegyen) Ez lesz a prézli.
- Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és vékonyan megkenjük zsírral.
- A halszeleteket előbb a tojásba, majd a "prézlibe" hempergetjük, és a sütőlapra helyezzük.
- Elore melegtett 180 fokos sütőben előbb egyik majd megforgatva a másik oldalát is készre sütjük.
Salátával, vagy bármilyen körettel tálaljuk. Én legutóljára a karalábé chipset választottam.